
miettivät, mitä säilyttäisivät ja mitä uudistaisivat oppilaitoksessaan.
Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opettajilla on yhteinen suunta ja näkemys. Tämä tuli selvästi esiin ensimmäisessä HOPE-Kipinäpäivässä.
Pitkään aikaan ei opettajajoukko ollut ehtinyt istua yhdessä miettimässä toiminnan arvopohjaa, joten päivä Rudolfin Keitaan luonnonläheisessä ympäristössä otettiin kiitoksella vastaan. Päivän teemat eli arvot, missio ja visio veivät mukanaan syvällisiin pohdintoihin, joiden jäljiltä oltiin lopulta väsyneitä, mutta onnellisia.
Viisivuotisvisiossa oppilaitos nähdään aktiivisena, paikallisena ja alueellisena, yrityskentässä vahvasti mukana olevana toimijana. Arvostettu oppilaitos tunnetaan laadustaan, ja sieltä valmistuvilla on tunnettu ja tunnustettu osaaminen.
Innostus ja luova hulluus nähdään oppilaitoksessa tärkeinä, ne aktivoivat sekä opettajia että opiskelijoita. Uudet oppimisympäristöt ovat tervetulleita; oppimisprosessi nähdään vuorovaikutuksena ja yhteistyönä. Tärkeää on valmentaa opiskelijat ammatilliseen kasvuun, jotta he pärjäävät maailmassa.
Kulttuurialan ja Tiimiakatemian yhteinen sävel
HOPEn puolentoista vuoden valmennukseen osallistuva sisustusalan opettaja Kaisa Kankaanpää on innoissaan mukana hakemassa HOPEsta eväitä ja työvälineitä erityisesti yrittäjyyden toteuttamiseen ammatillisessa koulutuksessa.
– Meiltä valmistuneista opiskelijoista tosin moni ryhtyy yrittäjäksi jo nykyäänkin, viime keväänäkin valmistuneista peräti 14. HOPEn myötä meille tarjoutuu tilaisuus kartoittaa, vahvistammeko tätä meillä jo olevaa mallia vai yhdistämmekö sen esimerkiksi osuuskuntaan. Jos osuuskunta tuo meille jotain uutta, olemme sille avoimia, Kankaanpää miettii.
Yllättäväksi hän on kokenut sen, kuinka paljon yhteistä Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on yrittäjyyden koulutusyksikön Tiimiakatemian kanssa. Perinteisestihän opetus käsi- ja taideteollisuusalalla on kädentaitoihin painottuvaa eli aika kaukana liike-elämän opeista.
– Seurustelemme Tiimiakatemian kanssa sujuvasti, ja meillä on samat metodit. Yhteistä niin paljon, että hengästyttää: tekemällä oppiminen, yrittäjämäinen käytös, luova hulluus ja ideointi, hän kiteyttää.
Sastamalan terveisin
~ Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti