
Salossa mennään kohti intohimoa, innostumista ja heittäytymistä. Kattoajatuksena ovat OMAT UNELMAT.
Opettajuutta viedään kohti valmentajuutta. Opiskelijoita kannustetaan ottamaan oman opiskelunsa johtajuus itselleen. Annetaan tilaa ja aikaa uppoutua. Opiskeluun tuodaan tiimin voimaa ja yrittäjämäisiä toimintatapoja.
Partus-menetelmien mukaan mennään myös epämiellyttävyysalueelle pohtimaan, millä kysymyksillä päästä eteenpäin, kun homma ei suju. Matkaeväinä ovat uskallus kokeilla, rakkaus alaan ja mahdollisuus vaikuttaa tekemiseensä.
Avainkehtityskohteita ovat HOPE-ope Johanna Rintasen mukaan kontaktien luominen ja verkostot. Verkostoitumista tapahtuu erityisesti blogien kautta. Osuuskuntien toteuttamiseen etsitään kevyesti toteutettavaa muotoa.
Kulttuurialan koulutuksessa on Salon seudun ammattiopistossa noin 200 opiskelijaa opiskelemassa vaatetusta, ateljee- ja asusteompelua, sisustussuunnittelua, sisustustekstiilien luomista sekä huonekalupuusepän ja puu- ja metallihuonekalusepän alaa.
- Anna Tolppi rakentaa lopputyönään syksyksi näyttelyn Galleria Osumaan Helsinkiin. Hän käyttää itsensä johtamisessa KAATISTA eli kirjaa, johon kaataa kaiken. Jos joku tie menee tukkoon, kaatista selailemassa Anna löytää uuden. Kaatikseen hän kirjaa joka päivä ajatukset, tekemiset, kokeilut ja tuotokset. Siellä on kuvia, lehtileikkeitä, piirroksia, kankaanpaloja hintatietoineen jne. Tekstiilialalta valmistuvaa Annaa kiinnostaa arjen kauneus; hän haluaa luoda kaunista ja toimivaa.
- ”Rakkaudella Tauno” on Anni Haunisen oivallus. Pellavakangasta ja pitsiä penaaleiksi, kasseiksi ja rintamerkeiksi. Kulmassa iki-ihana Tauno Palo vannomassa rakkauttaan. Tuotteet syntyivät Turun joulumarkkinoille ja menivät kuin kuumille kiville. Tauno sytytti Annissa yrittämisen kipinän. Tauno tasaa tietä Ansalle ja ehkä myös Justiinalle. Katso lisää http://solveig-oi-solveig.blogspot.com/
- My City My Style oli vaatetuksesta valmistuvien tutkimusmatka näytöksen maailmaan. Tokio, Delhi, New York ja Reykjavik luotiin vaatteiksi ja näytökseksi koreografioineen, musiikkeineen ja lavasteineen. Näytös esitettiin helmikuussa Salossa ja Turussa. Projektin aikana lähti käyntiin valmennusprosessi, jossa opiskelijat oppivat oman itsensä johtamista. He oivalsivat tiimityön arvon ja lähtivät kertomaan siitä muille kouluille. Upea näytös oli oiva osoitus kyvystä tuotteistaa oma osaaminen.
- Roope Uusitalo painaa t-paitoihinsa maailman pahuuden: Stalinin, Hitlerin ja Mengelin; kaasunaamarit, koppalakit ja aseet. Paitoja syntyy historian lisäksi videopeleistä, musiikista ja ylipäätään kaikesta kiinnostavasta. Roope ottaa kantaa printeillä eikä turhia selittele. Häntä kiehtoo suunnittelija työ. Nyt paidat syntyvät itselle, kavereille tai kaverin kavereille. Uudeksi väyläksi on löytymässä threadless.com, jossa asiakkaat äänestävät, mitkä tuotteet menevät tuotantoon. Oma yritys on Roopelle yksi mahdollisuus, mutta liikaa vastuuta hän ei harteilleen huoli.
- Helminauhaa ja nostalgiaa -blogi on Heini Karan kodikas luomus. Tyylihistorian kurssisuoritus laajeni kustavilaisuudesta maalaisromantiikkaan. Vanhan kotitalon historiaa henkivät esineet ja kauniit luontokuvat luovat mukavaa tunnelmaa. Helppo kuvitella, kuinka ihana tulee Heinin sisustusalan liikkeestä, kunhan aika on sille kypsä. Sitä ennen odottelemme Heinin tuotteille verkkokauppaa.
- Salon uuden lifestyle-myymälän sisustuksessa on myös tekstiilin opiskelijoilla sormensa pelissä. Kahdeksan opiskelijaa oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa liikkeen somistusta ja laittamassa tavaraa esiin. Hyvä oppi oli, että kaikki, mikä näyttää hyvältä omissa silmissä, ei välttämättä toimi asiakkaan silmissä. Pari- ja tiimityö olivat voimaa yllättävän haasteellisessa tehtävässä. Kokemus antoi ajateltavaa siihen, mitä oma yritystoiminta voisi olla.
Elämää Salon seudun ammattiopiston kulttuurialalla voi seurata blogista osoitteessa http://keikkailu.blogspot.com/