keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Yrittäjämäinen toimintatapa Pirkon Kangasalan leipuri-kondiittoreilla




Tiistain terveiset Kangasalta

Tänään tuon terveisiä Pirkon Kangasalan yksikön opetusleipomosta. Tulevat leipuri-kondiittorit siellä leipoivat Reijo Heinosen opastuksella maistuvia herkkuja ja väkersivät toinen toistaan taidokkaampia koristuksia niiden kruunuksi. Osastolla on jo vuosien ajan toimittu aivan yrittäjämäiseen tapaan. Tilaustöitä lähtee päivittäin asiakkaille, ja yrityksille tehdään alihankintaa. Opiskelijoita myös välitetään töihin yrityksiin.

Heinonen korostaa, että yrittäjyys on sisällä kaikessa toiminnassa. Se tarkoittaa taattua tasoa ja uskottavuutta; siitä on vastattava, mitä luvataan. Opiskelijoita myös kannustetaan tarjoamaan omia leipomuksiaan ensin tutuille ja naapureille, vähitellen muillekin. Samalla totutaan pikku hiljaa yrittäjämäiseen ajatteluun ja tapaan toimia.

Opiskelijajoukossa hääri myös jo oikea yrittäjä, Tiina Liitiä Toijalasta. Aiemmin hotelli-ravintola-suurtalouslinjan käynyt Tiina opiskelee vuoden muuntokoulutuksessa leipuri-kondiittoriksi. Hän pitää Lempäälän keskustassa lounas-kahvilaa, on avaamassa lounas-grillin ja pyörittää viikonloppuisin pitopalvelua. Siinäpä haastetta 25-vuotiaalle. Tiina suosittelee yrittäjyyttä nuorille, joilla riittää intoa ja valmiutta tehdä töitä laskematta tunteja. Hän kokee yrittäjyyden antavan vapautta työn suunnitteluun sekä mahtavasti uusia kontakteja.

Lisää Reijon ja Tiinan ajatuksia on tulossa tuonne tiedotearkiston lehtiartikkeleihin. Kuvia löytyy kuvagalleriasta.



terveisin Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti